Két isteni krém, amivel nem csak a macaron lesz felejthetetlen

fotó: https://www.mindmegette.hu

Elkészítése: Nehéz | Megfizethető ár

Elkészítési idő:  90 perc | 20 adag

A múlt héten a francia cukrászművészet egyik csúcskedvence, a macaron került sorra, ám mivel a macaron egy elég bonyolult, nagy odafigyelést és precízitást igénylő aprósütemény, hogy ne legyen túl megterhelő, két részre bontottuk a tananyagot: a múltkori részben az úgynevezett macaron-héj készítését maxoltuk ki, ma pedig a krémekre mutatunk két isteni variációt, és azt is elleshetitek Ildikótól, hogyan kell tökéletesen egyforma mennyiségű krémmel megtölteni az apró habkorongokat!

Macaron csokis és lime-os krémmel

Hozzávalók:

A lime-os töltelékhez:

  • 1 lap zselatin
  • 0.5 dl lime-lé
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg tojás
  • 2 db lime lereszelt héja
  • 8 dkg vaj

A csilis-étcsokis töltelékhez:

  • 30 dkg étcsokoládé
  • 30 dkg tejszín
  • chilipor

Elkészítés:

  • A macaronhéjakat elkészítjük a receptben és a videóban (lásd lent) leírtak és bemutatottak szerint.
  • A lime-os töltelékhez a zselatint egy nagy tál hideg vízbe áztatjuk.
  • A lime-lét 5 dkg cukorral egy lábasban felforraljuk, a tojásokat a maradék 5 dkg cukorral egy edényben habosra verjük.
  • A forrásban lévő szirupot, állandó keverés mellett, egy finom szitán keresztül a tojásokra öntjük.
  • A keveréket visszaöntjük a lábasba és állandó keverés mellett addig hevítjük amíg a krém besűrűsödik.
  • Egy tiszta tálba öntjük, majd a kinyomkodott zselatin és lereszelt limehéjat belekeverjük.
  • Amikor langyosra hűlt a krém, a vajdarabkákat hozzáadjuk és botmixerrel egyneművé keverjük.
  • A sima krémet csöves habzsákba töltjük, és legalább 3 órára a hűtőbe tesszük.
  • A chilis-étcsokoládés töltelékhez a tejszínt forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és öntsük rá az apróra tört csokoládéra. Adjuk hozzá a chiliport és keverjük csomómentesre.
  • Egy kisebb tepsit béleljünk ki folpackkal, terítsük szét rajta a csokiganache-t, és fedjük le egy másik folpacklappal. Hűtsük legalább egy órán át a hűtőben. Habosítsuk ki, és kanalazzuk egy habzsákba.
  • A krémekkel összetöltünk 2-2 korongot, tálalás előtt legalább 2 órán át pihentessük a macaronokat.

 

 

Videó:

Megjelent: https://www.mindmegette.hu/macaron-csokis-es-lime-os-kremmel.recept/

Forrás: https://www.mindmegette.hu