fotó: https://www.mindmegette.hu
Elkészítése: Nehéz | Megfizethető ár
Elkészítési idő: 90 perc | 20 adag
„A múlt héten a francia cukrászművészet egyik csúcskedvence, a macaron került sorra, ám mivel a macaron egy elég bonyolult, nagy odafigyelést és precízitást igénylő aprósütemény, hogy ne legyen túl megterhelő, két részre bontottuk a tananyagot: a múltkori részben az úgynevezett macaron-héj készítését maxoltuk ki, ma pedig a krémekre mutatunk két isteni variációt, és azt is elleshetitek Ildikótól, hogyan kell tökéletesen egyforma mennyiségű krémmel megtölteni az apró habkorongokat!”
Macaron csokis és lime-os krémmel
Hozzávalók:
A lime-os töltelékhez:
- 1 lap zselatin
- 0.5 dl lime-lé
- 10 dkg cukor
- 10 dkg tojás
- 2 db lime lereszelt héja
- 8 dkg vaj
A csilis-étcsokis töltelékhez:
- 30 dkg étcsokoládé
- 30 dkg tejszín
- chilipor
Elkészítés:
- A macaronhéjakat elkészítjük a receptben és a videóban (lásd lent) leírtak és bemutatottak szerint.
- A lime-os töltelékhez a zselatint egy nagy tál hideg vízbe áztatjuk.
- A lime-lét 5 dkg cukorral egy lábasban felforraljuk, a tojásokat a maradék 5 dkg cukorral egy edényben habosra verjük.
- A forrásban lévő szirupot, állandó keverés mellett, egy finom szitán keresztül a tojásokra öntjük.
- A keveréket visszaöntjük a lábasba és állandó keverés mellett addig hevítjük amíg a krém besűrűsödik.
- Egy tiszta tálba öntjük, majd a kinyomkodott zselatin és lereszelt limehéjat belekeverjük.
- Amikor langyosra hűlt a krém, a vajdarabkákat hozzáadjuk és botmixerrel egyneművé keverjük.
- A sima krémet csöves habzsákba töltjük, és legalább 3 órára a hűtőbe tesszük.
- A chilis-étcsokoládés töltelékhez a tejszínt forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és öntsük rá az apróra tört csokoládéra. Adjuk hozzá a chiliport és keverjük csomómentesre.
- Egy kisebb tepsit béleljünk ki folpackkal, terítsük szét rajta a csokiganache-t, és fedjük le egy másik folpacklappal. Hűtsük legalább egy órán át a hűtőben. Habosítsuk ki, és kanalazzuk egy habzsákba.
- A krémekkel összetöltünk 2-2 korongot, tálalás előtt legalább 2 órán át pihentessük a macaronokat.
Videó:
Megjelent: https://www.mindmegette.hu/macaron-csokis-es-lime-os-kremmel.recept/
Megosztás: