Kókuszos hajdinakása

fotó: Vidék Íze

Pohárkrémek | Könnyű

Előkészítési idő: 30 perc | Sütési idő: nincs

Eszközök

  • lábas,
  • kés,
  • hámozó,
  • szilikon spatula,
  • 4 üveg pohár

 

 

 

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 200 g hajdina,
  • 400 ml víz,
  • 2 kisebb alma,
  • 80 g kókuszreszelék,
  • 4 evőkanál méz,
  • 20 g pirított dió

Kókuszos hajdinakásaElkészítés:

  1. A hajdinát többszöri vízben mossuk át alaposan, majd egy nagy lábosban tegyük fel főzni a vízzel. Folyamatos keverés közben addig főzzük, amíg az összes vizet magába szívja.
  2. Közben az almákat vágjuk negyedekbe és egy negyedrészt tegyünk félre a díszítéshez. A többit hámozzuk meg, és reszeljük le.
  3. A félig főtt hajdinához adjuk hozzá a kókuszreszeléket, a reszelt almát, és folyamatosan egy kevés vizet hozzáadva főzzük krémesre.
  4. Keverjük bele a mézet, és szórjuk meg a pirított dióval, és kókuszreszelékkel.
  5. Díszítsük vékonyra szeletelt almával.

/Megjelent a Vidék Íze magazin 2022. márciusi számában
fotó: Nagy András Péter/

Forrás és fotó: Vidék íze