Kókuszos hajdinakása
fotó: Vidék Íze
Pohárkrémek | Könnyű
Előkészítési idő: 30 perc | Sütési idő: nincs
Eszközök
- lábas,
- kés,
- hámozó,
- szilikon spatula,
- 4 üveg pohár
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 200 g hajdina,
- 400 ml víz,
- 2 kisebb alma,
- 80 g kókuszreszelék,
- 4 evőkanál méz,
- 20 g pirított dió
- A hajdinát többszöri vízben mossuk át alaposan, majd egy nagy lábosban tegyük fel főzni a vízzel. Folyamatos keverés közben addig főzzük, amíg az összes vizet magába szívja.
- Közben az almákat vágjuk negyedekbe és egy negyedrészt tegyünk félre a díszítéshez. A többit hámozzuk meg, és reszeljük le.
- A félig főtt hajdinához adjuk hozzá a kókuszreszeléket, a reszelt almát, és folyamatosan egy kevés vizet hozzáadva főzzük krémesre.
- Keverjük bele a mézet, és szórjuk meg a pirított dióval, és kókuszreszelékkel.
- Díszítsük vékonyra szeletelt almával.
/Megjelent a Vidék Íze magazin 2022. márciusi számában
fotó: Nagy András Péter/
Forrás és fotó: Vidék íze