Sajtos roló
fotó: https://www.mindmegette.hu
Elkészítése: Nehéz | Átlagos ár
Elkészítési idő: 50 perc | 6 adag
Hozzávalók (6 adag):
- 2 dl tejszín
- 2 db tojássárgája
- 15 dkg trappista sajt
- 15 dkg füstölt sajt
- 10 dkg vaj
- só
- bors
- őrölt szerecsendió
- 1 adag leveles tészta
A sütéshez:
- olaj
- 1 db tojás
Elkészítés:
- A sajtos roló elkészítéséhez először összeállítjuk a krémet, hogy legyen ideje kihűlni. Ehhez a hideg tejszínt egy lábasba öntjük, majd beleütjük a tojássárgákat, és kézi habverővel simára keverjük.
- A kétféle sajtot lereszeljük. A trappista sajtból félreteszünk 5 dkg-ot a díszítéshez. A többi sajtot a tejszínes keverékbe öntjük, és lassú tűzön addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, de nem forraljuk fel.
- Ha a krém kihűlt, beletesszük a puha vajat és habosra keverjük, majd ízesítjük sóval, borssal és őrölt szerecsendióval. Csillagcsöves habzsákba töltjük és hűtőszekrényben teljesen kihűtjük.
- A leveles tésztát 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és 2 cm széles csíkokra vágjuk.
- Olajozott rolócsövekre tekerjük a tésztacsíkokat úgy, hogy se túl szoros, se túl laza ne legyen, és mindig kissé fedésben legyen a tészta.
- Felvert tojással lekenjük a tészta roládokat, és 210 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt kisütjük a rolókat. Ha kissé már kihűltek, de még nem teljesen, lehúzzuk a rolókat a csövekről.
- Ezután, ha teljesen kihűltek, a csillagcsöves habzsákból betöltjük a sajtkrémmel úgy, hogy teljesen végig érjen a krém a tészta rolókban. A végeket a maradék reszelt trappista sajtba mártjuk.
Videó:
/Megjelent: https://www.mindmegette.hu/sajtos-rolo-video.recept/
Forrás: https://www.mindmegette.hu