Sajtos roló

fotó: https://www.mindmegette.hu

Elkészítése: Nehéz | Átlagos ár

Elkészítési idő:  50 perc | 6 adag

Hozzávalók (6 adag):

  • 2 dl tejszín
  • 2 db tojássárgája
  • 15 dkg trappista sajt
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg vaj
  • bors
  • őrölt szerecsendió
  • 1 adag leveles tészta

A sütéshez:

  • olaj
  • 1 db tojás

Elkészítés:

  1. A sajtos roló elkészítéséhez először összeállítjuk a krémet, hogy legyen ideje kihűlni. Ehhez a hideg tejszínt egy lábasba öntjük, majd beleütjük a tojássárgákat, és kézi habverővel simára keverjük.
  2. A kétféle sajtot lereszeljük. A trappista sajtból félreteszünk 5 dkg-ot a díszítéshez. A többi sajtot a tejszínes keverékbe öntjük, és lassú tűzön addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, de nem forraljuk fel.
  3. Ha a krém kihűlt, beletesszük a puha vajat és habosra keverjük, majd ízesítjük sóval, borssal és őrölt szerecsendióval. Csillagcsöves habzsákba töltjük és hűtőszekrényben teljesen kihűtjük.
  4. A leveles tésztát 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és 2 cm széles csíkokra vágjuk.
  5. Olajozott rolócsövekre tekerjük a tésztacsíkokat úgy, hogy se túl szoros, se túl laza ne legyen, és mindig kissé fedésben legyen a tészta.
  6. Felvert tojással lekenjük a tészta roládokat, és 210 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt kisütjük a rolókat. Ha kissé már kihűltek, de még nem teljesen, lehúzzuk a rolókat a csövekről.
  7. Ezután, ha teljesen kihűltek, a csillagcsöves habzsákból betöltjük a sajtkrémmel úgy, hogy teljesen végig érjen a krém a tészta rolókban. A végeket a maradék reszelt trappista sajtba mártjuk.

 

Videó:

/Megjelent: https://www.mindmegette.hu/sajtos-rolo-video.recept/

Forrás: https://www.mindmegette.hu