Összes bejegyzés
Egy igazi klasszikus – Opera torta

Egy igazi klasszikus – Opera torta

Már nagyon hiányzott az alkotás. 😁Így ma nem egy kimondott „karanténdesszert”-hez fogtam, hanem egy igazi klasszikushoz, az Opera tortához. 🎂🍰
Az eredeti recept mandulás joconde piskóta három rétegben, mindegyik meglocsolva kávésziruppal, kávés vajkrémmel, és csokoládéganache-sal rétegezve – ez Cyriaque Cavillon, a Dalloyau-ház cukrászának 1955-ös találmánya, amely azóta igazi francia klasszikussá vált.
Én egy picit újragondoltam ezt a remek édességet bár biztos lesz aki megkövez érte😱) és kávé helyett earl grey tával, valamint erdei gyümölcsös olasz vajkrémmel töltöttem meg a mandulás piskóta lapokat.
Nagyon különleges íz-, és igazán elegáns színvilág lett az eredmény.
Az elkészítését csak az igazán elszánt, és kissé gyakorlottabb sütögetőknek ajánlom, mivel sok összetevő, és nem feltétlenül minden háztartásban megtalálható eszközök is kellenek hozzá. Az elkészítése pedig 4-5 órát is igénybe vesz.
Ha most nem vágtok bele az sem baj, ígérem egyszer majd megsütjük a Sütisuliban.👍
Mindenesetre ide teszem a linket, hátha kedvet kaptok egy kis Operához. 😍