Összes bejegyzés
BBQ szakoktatás élménybeszámoló

BBQ szakoktatás élménybeszámoló

BBQ szakoktatás élménybeszámoló

Szombaton egy fergeteges BBQ rendezvény, a II. BBQ Szakoktatás részese lehettem. Horváth Zsolt (KicsiZsó) és Lehel Márk (Mike) ezúttal is profi módon szervezték meg az eseményt, amelynek a sertéshús volt a fő témája.
Jó sokan voltak már a kora reggeli órákban is a részt vevők, hiszen elképesztő gasztronómiai élményekre lehetett számítani.

A reggeli házi kolbász volt ciabattával, savanyúsággal, fahéjas mustárral. Az ebéd grill csontos karaj, vodkás mangó saláta, tarja steak grillezve (Szűcs Róbert Lúciusz közreműködésével), petrezselymes burgonya.Az uzsonna előétele malacfej burrito, hagymás oldalas babsalátával,  maga az uzsonna porchetta, osztrák burgonyasalátával. Vacsorára császár hússal távolkeleti káposzta salátával, bagelbe töltött pulled porkkal és coleslawval készültek a fiúk. Azt hiszem már végig olvasni is gyomorrontás.

S ha mindez nem lett volna elég a fiúk (Lovas József, Billege András, Balázs Zsolt, Dálnoki Áttila) a Grilltársaságtól egy komplett Dutch Oven tornyot építettek, amikben a következő csekélységek készültek:
Villányi zöldséges ökörfarok, vecsési „malactúró” és „dagonyázó”,  mexikói pikáns sertésrögök, tokaji gyümölcsös szűzek, talján mocarellás parmigiana.  Huh!

Az én feladatom az volt, hogy bemutassam a grillezés szerelmeseinek, hogy a kamadóban – ami ezúttal is a Primo volt – nem csak a húsos finomságok, hanem bizony a sütik, tészták, kenyerek is könnyedén elkészíthetőek. Józsi (Lovas József) azt kérte tőlem, hogy az öntöttvas edények sokoldalúságára helyezzem a hangsúlyt, így a következő desszertek sültek szépen sorban a kerámia kemencében: rácsos meggyes pite, ebelskiver (dán palacsinta golyók) szederrel és áfonyával töltve, sokmagvas kovászos kenyér, szilvás-mákos darászfészek narancssodóval és ananászos lepénykék fahéjas mascarpone habbal. Hát, mit mondjak? Nem voltak hosszú életűek a sütik. Hiába figyelmeztettem a sorban állókat, hogy:  vigyázz, forró, várj még egy kicsit míg meghűl! Erre semmi esély nem volt, kb 3 másodperc alatt fogyott el minden. Aki nem volt résen, az bizony lemaradt.😍

Persze nem csak az evésről szólt a nap (hanem az ivásról is 😉 ), vagyis a tanulásról, rengeteg értékes információval, tudással, esetleg egy-két finom fűszerrel vagy praktikus eszközzel, öntöttvas edénnyel gazdagabban zárták a napot azok a szerencsések akik a KicsiZsó rendezvényházban töltötték a szombati napjukat.

Köszönöm, hogy ott lehettem! Naggyon-naggyon jó volt! ❤❤❤